dissabte, 4 d’abril del 2015

UNA VAGA D'EDUCACIÓ. COM HO VEIEM?


En els úiltims anys, hi han hagut forces canvis en educació, fet que ha provocat més d'una vaga d'estudiants i/o mestres. Tanmateix, no només s'ha lluitat els últims anys per l'educació, sinó que ja fa moltes generacions que es fa. Recordem que fa un temps, no tothom podia accedir-hi i han fet falta molts anys per arribar fins on estem, però això no és motiu per no seguir treballant i millorant en l'educació de les persones que, no oblidem, que seran les que subjectaran el món que vindrá: els metges que ens curaran; els investigadors de medicines, avenços tecnológics o ens ajudaran; els advocats, jutges o policies que mantindran l'ordre de la societat,...

Amb aquestes manifestacions, es preten aconseguir una educació pública i de qualitat, ja que, que sovint, és el primer que es modifica, juntament amb la sanitat, no sé si perquè la consideren secundària o per motius que no acabo de comprendre i desconec. Des del meu punt de vista, és més aviat el contrari tenint en compte que sense sanitat i educació crec que la societat seria una mica caòtica, són les persones que moltes vegades ens mantenen amb vida o ens milloren la qualitat de la mateixa, o aquelles que, com he dit abans, formen la societat futura. 

Així i tot, hi han diferents maneres d'entendre una convocatòria de vaga, al igual que els resultats o informació referent a aquesta poden i acostumen a variar segons la font que utilitem i el punt de vista des del qual s'explica. 

Alguns estudiants, al escoltar la paraula vaga, només l'associen a "No hi ha classe, dia de festa, puc dormir més,..." i, de vegades, ni tan sols es preocupen en informar-se de que tracta la protesta o de quina manera els hi pot afectar el motiu pel qual es lluita. 

Personalment, crec que això s'hauria de treballar. No sóc qui per criticar o donar lliçons a ningú però crec que una vaga és una cosa més seriosa que no pas tenir o no un dia de classe, ja que si no es fa classe seguint uns ideals o uns motius que creiem fermes o pels quals val la pena lluitar, no és perdre la classe, sinó lluitar per qué aquesta educació sigui millor.

Ara bé, amb aixó no vull dir que tots els estudiants aprofitin les manifestacions per quedar-se a casa o tenir un dia de festa, hi ha molts estudiants que lluiten pel que creuen, s'impliquen, van a les manifestacions, les organitzen o informen sobre les mateixes, etc.

Pel que fa als resultats d'una manifestació, les dades que es publiquen acostumen a diferir depenent de qui dóna la informació. Segons la font, el tipus de premsa, o qui explica com ha anat la jornada, les dades en quant el grau de seguiment de la vaga són diferents.

Normalment, els sindicats d'estudiants o els que segueixen la manifestació creuen que hi ha hagut un bon seguiment, mentre que els goberns o l'ordre contra el que es manifesta, tira per terra aquestes dades i diu que el seguiment ha estat baix, per no dir com actúen de vegades les forces d'ordre públic contra unes jornades que es manifesten pacífiques i que, sovint no tenen culpa, els que es manifesten pacíficament contra uns drets o condicions que consideren justes amb uns quants radicals que poden haber que poder ni tenen la creença o volen lluitar per aquests drets, sinó que sigui la raó que sigui aprofiten qualsevol manifestació, jornada esportiva o situació per buscar brega.

En resum, la paraula vaga i el seu significat o els resultats que podem obtenir sobre la mateixa, seran diferents segons el punt de vista de la persona que ho digui o senti. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.